ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λόγω της επιτακτικής ανάγκης των καιρών στην E-asis χρησιμοποιούμε την φασματοσκοπική Ανάλυση Μαλλιών (Multielemental Analysis of Hair) για την ανίχνευση των ιχνοστοιχείων και των βαρέων μετάλλων που υπάρχουν στον οργανισμό.

Ο κρίσιμος ρόλος τους έχει τονιστεί πολύ σήμερα λόγω της απώλειάς τους στα τρόφιμα (Hong et al. 2009) και της δυσαπορρόφησής τους από τον οργανισμό λόγω της μη ισορροπημένης διατροφής, των ασθενειών και της διαταραγμένης μικροχλωρίδας του εντέρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Η ΝΕΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο μεταβολισμός μας μπλοκάρει και δεν μπορούμε να πάρουμε ή να χάσουμε εύκολα κιλά; Για να λύσουμε αυτό το ερώτημα, θα χρειαστεί να θυμηθούμε τι αποτελεί τον μεταβολισμό μας.

Όπως ήδη γνωρίζετε ο μεταβολισμός διακρίνεται σε δύο σκέλη, τον αναβολισμό και τον καταβολισμό. Ο αναβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις σύνθεσης πολύπλοκων ουσιών και απορρόφησης ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ & ΟΙ ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΣ

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η ποσότητα των αποθηκευμένων Μετάλλων & Ιχνοστοιχείων στο σώμα μας επηρεάζει τη παχυσαρκία, τη καρδιά, τη μνήμη, την αδυναμία, την ανάπτυξη ή τις ασθένειες;

Η απάντηση είναι Ναι! Ο οργανισμός μας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ολοκληρωτικά χωρίς αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Είναι ανάγκη να γερνάμε;

Είναι ανάγκη να γερνάμε; Το ερώτημα αυτό απασχολεί άπαντες, γι’ αυτό και δεν σταματά ποτέ η αναζήτηση τρόπων καθυστέρησης της γήρανσης.

Eίναι όμως πραγματικά ανάγκη να γερνάμε; Μεγαλώνοντας, σταδιακά ξεκινά η καταστροφή των οργάνων, ιστών, δέρματος, να μειώνεται η όραση, να χάνονται και να σκουραίνουν τα μαλλιά. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της σταδιακής δυσλειτουργίας των οργάνων και των ιστών του οργανισμού μας. Θα μπορούσαμε όμως να ανατρέψουμε όσο γίνεται την διαδικασία της γήρανσης και να επιμηκύνουμε την ζωή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιατί «χάνεται» η υγεία

Στην σύγχρονη εποχή, όπου το προσδόκιμο της ζωής είναι πολύ υψηλό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η υγεία φαίνεται να δηλώνει… απούσα, καθώς υπάρχουν περισσότερες ασθένειες από ποτέ.

Γιατι όμως «χάνεται» η υγεία; Οι λόγοι είναι πολλοί. Ρύπανση, περιβαλλοντικές συνθήκες, DNA-κληρονομικότητα, κακή διατροφή, τρόπος ζωής κ.α. Υπάρχει όμως ένας ακόμη λόγος. Αυτός είναι η έλλειψη των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό

Όπως γνωρίζετε ήδη, ο μεταβολισμός διακρίνεται σε δύο σκέλη, τον αναβολισμό και τον καταβολισμό. Ο αναβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις σύνθεσης πολύπλοκων ουσιών και απορρόφησης ενέργειας, ενώ ο καταβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις διάσπασης πολύπλοκων χημικών ουσιών σε απλούστερες και παράλληλη απόδοση ενέργειας. Ένα από τα βασικά συστατικά στην λειτουργία του είναι τα ιχνοστοιχεία. Αν και αποθηκεύονται σε μικρές ποσότητες, είναι απαραίτητα για την εκτέλεση των βασικών λειτουργιών του. Συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μεταβολική διαδικασία στο σώμα και είναι υπεύθυνα για την μεταφορά των ενζύμων και την δράση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανάλυση Μαλλιών

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η ποσότητα των αποθηκευμένων Μετάλλων & Ιχνοστοιχείων στο σώμα μας επηρεάζει την παχυσαρκία, την καρδιά, τη μνήμη, την αδυναμία, την ανάπτυξη ή τις ασθένειες; Η απάντηση είναι Ναι! Ο οργανισμός μας δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ολοκληρωτικά χωρίς αυτά. Τις περισσότερες φορές μάλιστα που έχουμε έλλειψη ή περίσσεια δεν το γνωρίζουμε, αλλά το σώμα μας το δείχνει με έναν από τους παραπάνω τρόπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ίαση

Μπορούμε να δώσουμε τον εξής ορισμό για την «ίαση»:

«Ίαση είναι η Επιστροφή στην εμπειρία της Αρμονίας και Ευεξίας».

Η λέξη «θεραπεία» περιγράφει τη διαδικασία που αποσκοπεί στην επιστροφή του ατόμου σε μια κατάσταση ευεξίας. Επίσης, περιγράφει το τελικό αποτέλεσμα μιας θεραπευτικής διαδικασίας που στέφθηκε με επιτυχία. Τότε λέμε ότι το άτομο δέχτηκε τη θεραπεία και έχει θεραπευτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαγωγική Θεραπεία

Κατά τη διαδικασία της Επαγωγικής Θεραπείας χρησιμοποιούνται ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, οι οποίες συμπίπτουν με το φάσμα των ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων που εκπέμπονται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καταγράφονται μέσω του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (ΗΕΓ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανάλυση Μαλλιών και Βαρέα Μέταλλα

Η αλόγιστη χρήση βαρέων μετάλλων στη βιομηχανία όπως υδραργύρου, μολύβδου, καδμίου, αρσενικού κ.ά. έχει σαν αποτέλεσμα την μόλυνση όλης της τροφικής αλυσίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ασθένειες του θυρεοειδή και ο ρόλος των Ιχνοστοιχείων

Η δυσλειτουργία του θυρεοειδή αδένα μπορεί να εμφανιστεί με δύο μορφές.

1) Υποθυρεοειδισμός – μείωση της λειτουργικότητάς του και ως εκ τούτου, μείωση των επιπέδων των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα.

2) Υπερθυρεοειδισμός (θυρεοτοξίκωση) – αύξηση επιπέδων των θυρεοειδικών ορμονών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιχνοστοιχεία και καλή λειτουργία του εγκεφάλου

Το ΚΝΣ και κυρίως ο φλοιός του εγκεφάλου, αποτελεί την έδρα πολύπλοκων ανώτερων πνευματικών λειτουργιών, όπως η σκέψη, η βούληση, η μνήμη, η συνείδηση κ.ά. Ο εγκέφαλος, ένα μεταβολικά πολύ ενεργό όργανο του νευρικού συστήματος, αποτελείται από εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία έχουν ανάγκη να εφοδιάζονται, με τα απαραίτητα γι’ αυτά θρεπτικά συστατικά, για την επαρκή λειτουργία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιχνοστοιχεία - Γυναικεία και ανδρική γονιμότητα

Ο ρόλος των ιχνοστοιχείων είναι σημαντικός για την καλή λειτουργία του γενετικού συστήματος ανδρών και γυναικών. Ο ψευδάργυρος (Zn), το σελήνιο (Se) και ο χαλκός (Cu) είναι απαραίτητα ιχνοστοιχεία για την ωρίμανση του ωαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

To σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής και μαστίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, το 20% των ανδρών και το 30% των γυναικών παραδέχονται ότι νιώθουν συνεχώς κουρασμένοι. Εμφανίζεται πολύ συχνά σε ανθρώπους που εργάζονται αρκετές ώρες, υπό έντονες συνθήκες ψυχικής και σωματικής πίεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ